Фізкультурно-спортивна реабілітацію на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру

Фізкультурно-спортивна реабілітацію на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру

Фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю Київського регіонального центру «Інваспорт»

 

З 06 по 17 листопада 2014 року інваліди Київської області пройшли фізкультурно-спортивну реабілітацію на базі прекрасного Західного реабілітаційно-спортивного центру (ЗРСЦ), що знаходиться в Львівській області, Турківський район, с. Яворів. З кожним роком інфраструктура центру зростає – цього року було відкрито новий великий готель для проживання, в якому знаходиться спортивний зал та чудова їдальня.Розташування бази ЗРСЦ дає можливість сповна насолодитись прекрасними краєвидами мальовничих гір, пагорбів, лісів. Природне, чисте гірське повітря наповнює легені та надає кожному сили в декілька разів більше, ніж зазвичай. Що може бути краще ніж тренування на чистому гірському повітрі?

 

В цьому зборі взяло участь 16 інвалідів з Баришівського, Обухівського, Макарівського, Білоцерківського, Фастівського, Бучанського районів. Керівником групи стала заступник директора ДЮСШІ Київської області Панаріна Олександра Едуардівна, допомагав їй фахівець КРЦ «Інваспорт», тренер з футболу Ткачук Юрій Сергійович. Всі учасники реабілітаційного збору були поділені на три підгрупи: спортсмени з вадами слуху, спортсмени з ураженнями опорно-рухового, що пересуваються на візках та спортсмени з УОРА, які пересуваються самостійно. Спільно з реабілітологами ЗРСЦ була розроблена програма тренувань, якої чітко дотримувалися всі учасники.

 

День починався з ранкової зарядки і після сніданку спортсмени розпочинали свої тренування. Кожного дня учасники дізнавались багато нового: ходили в походи, вивчали територію бази, займались в тренажерному залі та на свіжому повітрі, здійснили похід в село Волосянку, побували на границі України та Польщі. Кожного вечора для всіх проходили різноманітні майстер-класи, які організовували реабілітологи чи самі спортсмени, відбувались змагання з різних видів спорту.

Більш детальніше хочеться поговорити про змагання. Оскільки на території бази проходили реабілітацію не тільки спортсмени Київської області, то змагання проходили в дружній, але по справжньому – в спортивному настрої – всі грали на перемогу! Тут інваліди Київської області повністю змогли себе проявити: у змаганнях з бочі наша команда у складі Фоменко Світлани, Богослова Олексій (обоє Обухівський район), Брежнєва Василя (Фастівський район) та Марценюка Максима (Бучанський район) вибороли І місце, у змаганнях з дартс Богослов Олексій впевнено виборов золоту нагороду. Також наші хлопці та дівчата проявили себе на конкурсі «Шоу талантів» і можна сказати, що номер, який вони показали був на 2-му місці після Львівської області. То ж черговий раз Київська область підтвердила свій статус фаворита у будь-яких змаганнях.

Всі інваліди отримали масу позитивних емоцій, чудово оздоровились, дізнались багато нового і в цьому є велика заслуга керівника групи Панаріної Олександри Едуардівни, яка чітко і якісно організовувала тренувальний процес та культурну програму вечорів. Всі були просто в захваті від чудових сонячних ранків та неймовірно красивих заходів сонця!

 

Інваліди Київської області висловлюють велику вдячність президенту НКСІУ Сушкевичу Валерію Михайловичу за можливість проходити реабілітаційно-спортивний збір на прекрасній базі ЗРСЦ!

Київський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» запрошує всіх інвалідів Київської області взяти участь у фізкультурно-спортивній реабілітації . Звертатись за телефоном: 512-16-59, м. Київ,вул. Старосільська,2 спорткомплекс ВПУ №25.

Фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю Київського регіонального центру «Інваспорт»