Відкриті обласні змагання з боччі

Відкриті обласні змагання з боччі

Перший успіх спортсмена регіонального центру «Інваспорт» у міжнародних змаганнях з боччі.

01 березня 2016 року в приміщені реабілітаційно-оздоровчого центру «Шанс» (м. Біла Церква, вул. Східна, 34) відбувся відкритий чемпіонат Київської області з боччі серед спортсменів з ураженнями опорно – рухового апарату. Змагання проводились з метою популяризації боччі, широкого залучення інвалідів – візочників у тому числі дитячого віку, до занять фізичною культурою та спортом, як ефективного засобу реабілітації, підвищення спортивної майстерності спортсменів, визначення кращих спортсменів для комплектації збірної команди Київщини для подальшої участі в чемпіонатах та Кубках України. На відкритому чемпіонаті з боччі взяли участь спортсмени – інваліди з м. Бровари, смт. Макарів, Києво – Святошинського району, м. Біла Церква, а також приїхали спортсмени з Черкаської області.

 

          На урочистому відкритті змагань були присутні: начальник відділу фізичної культури і спорті м. Біла Церква – Коросько Валентина Миколаївна, начальник регіонального центру «Інваспорт», Заслужений працівник фізичної культури і спорту України – Віниченко Марія Василівна, директор ДЮСІШ Київського регіонального центру «Інваспорт», Заслужений працівник фізичної культури і спорту України – Каурайнен Олександр Іванович, директор реабілітаційно-оздоровчого комплексу «Шанс» – Луценко Тетяна Михайлівна, в. о. начальника навчально – спортивного відділу Київського регіонального центру «Інваспорт» – Богінський Олег Євгенович, інструктор – методист ДЮСШІ регіонального центру «Інваспорт» – Мамалига Олександр Дмитрович.

          Начальник регіонального центру «Інваспорт» Віниченко М.В. привітала присутніх спортсменів, тренерів, батьків, супроводжуючих та гостей, які приїхали до нас з Черкаської області. Розповіла про фізкультурно – масову роботу, участь спортсменів Київщини в чемпіонатах та Кубках України, міжнародних змаганнях та про підготовку спортсменів – кандидатів на участь у ХV літніх Паралімпійських Іграх 2016 року в Бразилії. Побажала учасникам змагань чесної, гідної, справедливої боротьби та перемоги.

          Директор реабілітаційно – оздоровчого комплексу «Шанс» – Луценко Тетяна Михайлівна в своєму привітальному слові висловила вдячність учасникам, тренерам та супроводжуючим, за те, що вони беруть участь у цих змаганнях та наголосила про необхідність плідної співпраці між регіональний центром «Інваспорт» та «Шансом», та висловила надію на подальшу більш ефективну співпрацю.

          Після урочистої промови пролунав гімн України та змагання оголосили відкритими. У змаганнях прийняло участь 18 спортсменів – візочників, які були розбиті на дві вікові групи: діти та дорослі. Дорослі спортсмени були розбиті на клас: Open Class, ВС -4, ВС – 2, ВС – 1.

          Спортсмени змагались в двох залах, де вболівальники перехопивши подих спостерігали за грою.

          Переможцями та призерами в цих змаганнях стали:

Серед дітей:

1.    Савченко Роман – 2002 р.н. м. Біла Церква

2.    Давидюк Михайло – 2006 р.н. м. Біла Церква

3.    Батрак Артем – 2005 р.н. м. Біла Церква

 

Серед дорослих спортсменів в класі ВС – 1:

1.    Нікітюк Ольга (м. Біла Церква)

2.    Фермяков Сергій (м. Біла Церква

В класі ВС – 2

1.    Кухта Владислав (м. Біла Церква)

2.    Мельников Олександр (м. Біла Церква)

В класі ВС – 4:

1.    Топіха Ігор (м. Бровари)

2.    Осадчий Олександр (м. Бровари)

3.    Фролов Андрій ( м. Бровари)

 

 Гість з Черкаської області Комиз Дмитро був нагороджений грамотою «За волю до перемоги».

 В класі Open Class:

1.    Родінов Дмитро (Макарівський район)

2.    Антоненко Олексій (Києво – Святошинський район).

 Реабілітаційно – оздоровчий комплекс «Шанс» подарував команді з м. Бровари комплект м’ячів, для проведення навчально – тренувальних занять та участі у змаганнях з боччі.

Після нагородження та привітання всіх переможців та призерів директор реабілітаційно – оздоровчого центру «Шанс» запросила всіх учасників змагань на обід.

Перший успіх спортсмена регіонального центру «Інваспорт» у міжнародних змаганнях з боччі.