Неперевершений виступ Кононової Олександри на фінальному Кубку світу з біатлону та лижних гонок

Неперевершений виступ Кононової Олександри на фінальному Кубку світу з біатлону та лижних гонок

Чемпіонат України з гірськолижного спорту серед спортсменів з порушенням слуху

З 15 по 20 березня 2016 року в м. Вуокатті (Фінляндія) пройшов фінальний етап Кубку світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно – рухового апарату, на який приїхали більше 150 спортсменів з 13 держав світу. Саме там приймала участь спортсменка Київського регіонального центру «Інваспорт», Заслужений майстер спорту України з лижних гонок та біатлону Кононова Олександра (м. Бровари, тренується під керівництвом ЗТУ – Завєдєєва А.А. та ЗТУ – Співака І.І.).


У перший день змагань у спринтерській біатлонній гонці наша Олександра, випередивши представницю Росію на 15 секунд впевнено лідирувала. Перший старт – перше золото!

У другий день проходила індивідуальна біатлонна гонка, для Олександри траса була в довжину 12,5 км та 4 вогневих рубежу. Олександра впевнено пройшла дистанцію, завоювавши другу золоту нагороду у цих змаганнях.


У третій день змагань спортсмени змагались в дисциплінах лижні гонки, де перший старт розпочався з спринтерської дистанції в 1км. Кононова Олександра не поступилась конкурентам. Знову золото! Неперевершено!

На четвертий день змагань Олександра продовжила чемпіонську гонку на довгій дистанції 30 км., впевнено випередив найближчу суперницю майже на 3 хвилини. Знов золота медаль!

Останній день змагань на етапі Кубку світу приніс нашій зірочці срібну нагороду на дистанції 7,5 км.

За підсумками етапів Кубку світу в лижних гонках Олександра посіла трете місце.

Щиро вітаємо тебе! Пишаємось твоєю силою та волею до перемоги!

Олександра молодець! Так тримати!

          У фіналі кубку світу (за підсумками двох етапів кубку світу, в яких українці брали участь) національна паралімпій- ська збірна команда України стала дру- гою у світі,виборовши 46 медалей, серед яких – 17 золотих, 12 срібних та 17 бронзових нагород.


                 За підсумками двох етапів Кубку світу з лижних гонок та біатлонуКононова Олександра найкраща від української команди. Вона поклала в скарбничку національної паралімпійської збірної команди України 9 високих нагород, серед яких – 7 золотих та 2 срібні медалі.

    Попереду довгоочікуваний відпочинок. Треба набратись сили та гарного настрою!

Чемпіонат України з гірськолижного спорту серед спортсменів з порушенням слуху