Є перша медаль Паралімпіади в Ріо у спортсменів Київщини!

Є перша медаль Паралімпіади в Ріо у спортсменів Київщини!

Є друга медаль Паралімпіади в Ріо у спортсменів Київщини!

Представник Київського регіонального центру «Інваспорт» Олексій Федина (вади зору, SB13) виборов золоту медаль Паралімпіади в Ріо з плавання брасом на дистанції 100 м.

В напруженому фінальному запливі Олексій, який являється світовим рекордсменом на цій дистанції і багаторазовим чемпіоном минулих Паралімпійських ігор в Лондоні-2012 і в Пекіні-2008, зробив неможливе і підтвердив свій високий клас! На останніх сантиметрах Олексій зміг дотягнутися і фінішувати одночасно зі своїм іншим суперником. Електронна система фіксації результатів на фініші зафіксувала одночасний дотик до стінки басейну та ідентичний час обох спортсменів і за рішенням суддів обом спортсменам присуджено по золотій медалі. Унікальний випадок на цих змаганнях. Це зайвий раз доводить, що спортсмени-паралімпійці до останнього борються і підтверджують своїми виступами, що можливе все і боротися потрібно до останньої долі секунди!

Вітаємо Олексія та його тренера ЗТУ Турчина Віктора Анатолійовича з золотою медаллю і бажаємо подальших перемог на Паралімпіаді!

З інших результатів Паралімпіади в Ріо щиро порадіємо за 6-е місце у жіночому паратриатлоні дебютантки Паралімпіади Колпакчи Аліси (ураження опорно-рухового апарату). На Паралімпіаду Аліса потрапила, як кажуть, в останній момент і встигла заскочити на літак, який відправлявся в далеку Бразилію, і довела всім, що вона по праву представляла честь України і Киівщини у паратриатлоні, виді спорту, який є взірцем стійкості, витривалості, сили духу і волі до перемоги. Недаремно всіх паратриатлоністів називають «залізними людьми». В компанії більш іменитних досвідчених суперниць і на змаганнях такого рівня Аліса достойно дебютувала і фінішувала шостою. Це дуже високий результат і перед Алісою та її тренерами Лагутенко Раїсою та Король Романом слід зняти капелюха за такий чудовий дебют. З паралімпійським хрещенням тебе, Алісо і бажаємо тобі подальших успіхів!

Інші представники Київського регіонального центру «Інвваспорт», які входять до складу чоловічої та жіночої збірних України з волейболу сидячи поки продовжують боротьбу за медалі Паралімпіади. Побажаємо їм наснаги!

У наших легкоатлетів і параканоїстку старти ще попереду. Вболіваємо за них і чекаємо новин!

 

Інформація Київського регіонального центру «Інваспорт»

 

snimok2 snimok kolpakchi-1 snimok1

Є друга медаль Паралімпіади в Ріо у спортсменів Київщини!