Фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю Київського регіонального центру «Інваспорт»

Фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю Київського регіонального центру «Інваспорт»

Фізкультурно-спортивна реабілітацію на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру

Фізкультурно-спортивна реабілітація осіб з інвалідністю

Київського регіонального центру «Інваспорт»

 

З 2 по 13 грудня 2017 року на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України в с. Яворів Львівської області відбувся табір фізкультурно-спортивної реабілітації для осіб з інвалідністю Київської області. Участь у таборі взяли 14 осіб з порушеннями слуху і ураженнями опорно-рухового апарату та 2 тренера. На базі ЗРСЦ в той же час перебували групи спортсменів з м. Києва, Запорізької та Кіровоградської областей. Тож нудьгувати було ніколи, а програма табору фізкультурно-спортивної реабілітації була досить насиченою.

В день прибуття наша група одразу після перепочинку з дороги приступила до занять у тренажерній залі. А вже з 3 грудня крім занять у тренажерній залі розпочалися заняття на лижній трасі. На відміну від безсніжної Київської області на базі снігу було вдосталь, а протягом кількох днів хурделиця і легенький морозець тільки доповнили його запаси на базі. Перше заняття на лижній трасі виявило, що більше половини складу нашої групи абсолютно не вміють стояти  та пересуватися на лижах. Але недаремно нашу групу очолив тренер–викладач з лижних перегонів, майстер спорту України міжнародного класу Пишняк Іван Архипович. Завдяки йому вся група за короткий термін перебування в ЗРСЦ впевнено освоїла лижі. До речі, тренери-реабілітологи ЗРСЦ були дуже здивовані і задоволені прогресом наших лижників-початківців і заявили, що такого прогресу вони ще не бачили у своїй роботі, а також відмітили високу самоорганізацію та настрій нашої групи спортсменів на чолі з Пишняком І.А. Крім занять у тренажерній залі та на лижній трасі наші спортсмени брали участь у різних заходах. Проводилися змагання з бочча, конкурси художньої самодіяльності, конкурси власноручно намальованих плакатів. В змаганнях з бочча команда Київської області впевнено посіла 1 місце та обійшла всі інші команди з різних областей та міст України. На «ура» пройшли конкурси плакатів та номери художньої самодіяльності у виконанні наших спортсменів. Традиційними були крос-походи у гори, де можна було помилуватися засніженими околицями, горами і лісом. Після тренувань, змагань, походів і конкурсів наші спортсмени мали можливість відновлювати свої сили в сауні, а дехто під час перебування в сауні наважився розтертися снігом, що лише додало емоцій, позитиву та драйву. Чудове та ретельно підібране харчування у їдальні центру нікого не залишило байдужим. Під кінець перебування у центрі до нашої групи постійно підходили представники з різних областей України та дякували нашого Пишняка І.А. за допомогу в освоєнні лиж, а наші спортсмени були раді новим знайомствам та можливості навчитися новому і поліпшити своє здоров’я та фізичний стан.

Перебування нашої групи фінансувалося за рахунок коштів обласного Фонду соціального захисту інвалідів за що окрема вдячність від усіх нас.

Такий табір не останній і ми закликаємо осіб з інвалідністю Київської області долучатися до нас. До зустрічі в Карпатах!

 

 

Інформація регіонального центру «Інваспорт»

Фізкультурно-спортивна реабілітацію на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру