Відкритий турнір з футболу «Київщина футбольна» серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП)

Відкритий турнір з футболу «Київщина футбольна» серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП)

Заслужені бронзові медалі футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт»  
Успіх футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з футболу серед спортсменів з вадами слуху

Відкритий турнір з футболу «Київщина футбольна»

серед спортсменів-інвалідів з ураженням опорно-рухового апарату (ДЦП)

 

17 жовтня 2017 року в с. Погреби Броварського району на штучному майданчику стартував I Відкритий турнір з футболу серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату (ДЦП). Турнір був проведений регіональним центром «Інваспорт» спільно з БО «Київщина футбольна» і за сприянням Погребинської селищної ради та інших організаторів та спонсорів. До с. Погреби завітали команиа з Черкаської області та м. Києва.

Погода була ясна та сонячна. Лунала музика, яка надихала на хорошу гру та перемогу. Об 11 годині спортсмени вишикувалися на полі і відбулося урочисте відкриття турніру.

На відкритті були присутні президент фонду «Київщина футбольна» Елізбар Сарія; колишній гравець національної збірної України і донецького «Шахтаря» Андрій Воробей; начальник команди «Десна» с. Погреби директор стадіону В’ячеслав Руженцев; начальник регіонального центру «Інваспорт» Марія Василівна Віниченко. Віниченко М.В. привітала гостей та учасників турніру, побажала чесної гри та подякувала спонсорам і директору стадіону за безкоштовно надане штучне поле. Також з привітальним словом виступили спонсори фонду «Київщина футбольна». Вони пообіцяли, що цей турнір буде проводитися традиційно кожен рік, чисельність команд буде збільшуватися  і побажали спортсменам отримати задоволення від гри.

Після жеребкування розпочалась перша гра. У бій пішли гравці з команди Черкаської області та м. Києва. З рахунком 5:4 перемогла команда Черкаської області. Далі в гру вступили команди з м. Київ та Київської обл. З рахунком 5:2 перемогла команда Київщини. Залишилась остання гра між гостями з Черкаської області та командою Київської обл. Гра була дуже напружена, команди мають майже однаковий рівень підготовки. Тренер Київської команди Сабуров Дмитро явно нервував і важко стримував емоції. На футбольне поле він випустив новачка дебютанта Олексія Ільєнко з Васильківського району, якому всього 14 років. Батьки теж дуже хвилювалися за Олексія. У підсумку з результатом 5:2 перемогла команда Київщини, яка й посіла І місце. II місце посіла команда з Черкаської області, а III місце – команда з м. Києва.

Після гри відбулося нагородження. Від начальника управління фізичної культури і спорту КОДА Тимофєєва Сергія Олександровича та начальника регіонального центру «Інваспорт» Віниченко Марії Василівни спортсменам було вручено дипломи. Голова фонду «Київщина футбольна» Елізбар Сарія вручив Кубки переможцям. Андрій Воробей подарував командам по м’ячу з автографом, а також вручив індивідуальний приз кращому гравцю турніру.

Після нагородження всі команди були запрошені на фуршет.

Команда з Черкаської області у відповідь запросила нашу команду до себе на турнір, який відбудеться у м. Черкаси 21-22 жовтня 2017 р.

М.В. Віниченко М.В. подякувала всім, хто був причетний до проведення турніру і побажала всім успіхів та щасливої дороги.

 

 

Прес-центр «Інваспорт»

Заслужені бронзові медалі футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт»  
Успіх футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з футболу серед спортсменів з вадами слуху