Бронзові запливи у відблисках золота з сріблом спортсменів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з параплавання

Бронзові запливи у відблисках золота з сріблом спортсменів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з параплавання

Вітаємо паралімпійську збірну команду України з перемогою на чемпіонаті Європи з плавання!
Новорічні старти плавців Київського регіонального центру «Інваспорт»

Бронзові запливи у відблисках золота з сріблом спортсменів

Київського регіонального центру «Інваспорт»

на чемпіонаті України з параплавання

 

З 13 по 16 грудня 2017 року у м. Кам’янське Дніпропетровської області відбувся чемпіонат України з плавання серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та вадами розумового і фізичного розвитку. Учасників чемпіонату було близько 200 осіб з практично усіх регіонів України. Від Київського регіонального центру «Інваспорт» участь в чемпіонаті України брали 11 спортсменів, з них одна спортсменка поза конкурсом.

Тренери Лагутенко Раїса та Ситнікова Яна включили до збірної команди Київської області дебютантів чемпіонату – двох юних плавців 2005 року народження, які ще весною виступали у фінальних змаганнях всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» серед дітей з інвалідністю. Дебют юних плавців у змаганнях зі значно старшими спортсменами не розчарував.

За підсумками чемпіонату спортсмени регіонального центру завоювали 2 золоті , 6 срібних та 10 бронзових медалей, а юний Ковган Олексій (S2, уора, візок) 2005 року народження (тренери Лагутенко Раїса і Ситнікова Яна) двічі на різних дистанціях уперше виконав норматив майстра спорту України і виборов срібну медаль на дистанції 50 метрів батерфляєм. Чакавий Юрій 2005 року народження (S3, уора, візок) хоч і посів 11, 12 і 14 місця у різних запливах, але стабільно показував час І дорослого розряду. Інші вихованці тренерів Лагутенко Раїси і Ситнікової Яни теж гідно змагалися на чемпіонаті України. Здорик Марія (S4, SВ3, уора, візок) має у своєму активі 1 срібну і 2 бронзові медалі, Кузьменчук Богдан (S9, уора) завоював золоту, срібну і бронзову медалі, а також посів 4 і 5 місце на різних дистанціях, Солнцев Сергій (S2, уора, візок) здобув 1 срібну і 3 бронзові медалі, Неядла Богдана (S10, уора) посіла 5 і 6 місця на різних дистанціях.

Чудово виступили вихованці тренера Стельмах Анжели з м. Бровари. Закревський Василь (S11, зір) здобув 1 золоту, 1 срібну і 2 бронзові медалі, Ліщинська Євгенія (S12, зір) здобула 1 бронзову медаль, а Яременко Вікторія (SВ8, S9, уора) здобула 1 бронзову медаль і посіла 4 та 5 місце на різних дистанціях.

Яременко Ілля (S12, зір, тренер Слівінська Людмила, м. Бровари) здобув срібну медаль на дистанції 50 метрів вільним стилем.

Слід зазначити, що конкуренція на чемпіонаті була настільки високою, що навіть виконання нормативів кандидата в майстри спорту і майстра спорту не гарантувало завоювання бодай бронзової медалі і навіть потрапляння до вісімки кращих спортсменів чемпіонату України. Тож не варто розчаровуватися такій мізерній кількості золота у наших плавців і краще порадіємо їхнім срібним та бронзовим медалям, а також поаплодуємо нашим юним плавцям, які не розгубилися у компанії найсильніших.

Вітаємо наших спортсменів та тренерів з вагомими здобутками і бажаємо здоров’я та успішних стартів! А ваші медалі будуть чудовою окрасою новорічної ялиночки.

 

Інформація регіонального центру «Інваспорт»

Вітаємо паралімпійську збірну команду України з перемогою на чемпіонаті Європи з плавання!
Новорічні старти плавців Київського регіонального центру «Інваспорт»