Відкриті обласні змагання з плавання серед спортсменів-інвалідів під егідою Київського регіонального центру «Інваспорт»

Відкриті обласні змагання з плавання серед спортсменів-інвалідів під егідою Київського регіонального центру «Інваспорт»

Новорічні старти плавців Київського регіонального центру «Інваспорт»
Кубок Київської області регіонального центру "Інваспорт" з плавання серед спортсменів-інвалідів 4-х нозологій на призи ЗМС з плавання О.Г. Акопян

Відкриті обласні змагання з плавання серед спортсменів-інвалідів

під егідою Київського регіонального центру «Інваспорт»

 

16 лютого 2017 року в басейні «Купава» міста Бровари відбувся відкритий чемпіонат Київської області і ІІ етап Спартакіади «Повір у себе» з плавання серед спортсменів-інвалідів 4-х нозологій. Родзинкою цих змагань була участь спортсменів-інвалідів з Закарпаття під керівництвом тренера-викладача і начальника навчально-спортивного відділу Закарпатського регіонального центру «Інваспорт» Рояк Лариси Іванівни. Забігаючи вперед зазначимо, що гості з сонячного Закарпаття своїми виступами додали драйву у змагання, яке у підсумку завершилося для багатьох спортсменів високими результатами і особистими здобутками. Варто зазначити, що під час проведення змагань світило яскраве сонечко, що в свою чергу підняло настрій всім без винятку учасникам змагань та вболівальникам. До речі вболівальники постійно аплодували і підбадьорювали всіх без винятку спортсменів.

На відкритті змагань начальник регіонального центру М.В. Віниченко привітала учасників змагань, представила гостей, побажала всім завзяття, наснаги і спортивних успіхів. Учасників змагань привітав заступник начальника відділу молоді та спорту м. Бровари Доценко Михайло Федосійович. З захватом діти слухали та аплодували виступам паралімпійської чемпіонки (Афіни-2004) і багаторазової призерки Паралімпійських ігор (Атланта-1996, Сідней-2000, Афіни-2004, Пекін-2008) Заслуженого майстра спорту Акопян Олени та срібної призерки Паралімпійських ігор 2016 року з плавання в Ріо-де-Жанейро Здорик (Лафіної) Марії. З цікавістю діти придивлялися до так званих «китів» плавання, з якими їм доведеться помірятися силами у запливах, а саме, з Марією Здорик, Закревським Василем, Яременко Іллею та іншими. До речі, прохідних запливів не було, боротьба між спортсменами розгорілася не на жарт, що вилилося у виконання низки досить високих спортивних нормативів.

Результати змагань вселяють надію на подальший ріст майстерності спортсменів-інвалідів. З підсумкового протоколу видно, що кілька спортсменів показали результати майстра спорту і кандидата в майстри спорту, з них двоє спортсменів Неядла Богдана і Чакавий Юрій виконали норматив КМСУ вперше. Кандидатські нормативи показали й спортсмени з Закарпаття. Велика група спортсменів Київщини виконала нормативи дорослих та юнацьких розрядів та поліпшили свої особисті результати. Новачки змагань спробували свої сили  і отримали позитивні емоції від усвідомлення, що вони теж можуть і це дає їм можливість повірити у свої сили, метою яких і є проведення цих змагань.

Церемонія нагородження запам’яталася всім не тільки дипломами, медалями та

кубками, але й врученням солодощів від меценатів магазину ТРЦ «Караван». Висловлюємо подяку заступнику директора по адміністративним питанням Дмитру Калюжному та заступнику директора по збуту Яні Ермаковій за підтримку у проведенні змагань. Діти жваво раділи нагородам та ласощам, фотографувалися з нагородами і запитували коли будуть наступні змагання. Гості з Закарпаття висловили вдячність за прийом і можливість взяти участь у наших змаганнях, а також запросили всіх присутніх у травні взяти участь у змаганнях з плавання в Ужгороді.

Найкращі юні спортсмени візьмуть участь у фіналах Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе», а найсильніші спортсмени незалежно від віку готуються до чемпіонатів і Кубків України з плавання серед спортсменів-інвалідів різних нозологій.

Побажаємо всім здоров’я та спортивних успіхів!

 

 

Інформація Київського регіонального центру «Інваспорт»

 

Новорічні старти плавців Київського регіонального центру «Інваспорт»
Кубок Київської області регіонального центру "Інваспорт" з плавання серед спортсменів-інвалідів 4-х нозологій на призи ЗМС з плавання О.Г. Акопян