Риболови регіонального центру «Інваспорт» дали старт осіннім змаганням

Риболови регіонального центру «Інваспорт» дали старт осіннім змаганням

Чемпіонат України з рибної ловлі серед осіб з інвалідністю
Спортсмени регіонального центру «Інваспорт» на Кубку України з риболовного спорту

Риболови регіонального центру «Інваспорт» дали старт осіннім змаганням

 

09 вересня 2018 року в с. Вишеньки Бориспільського району біля шлюзу № 3 відбувся чемпіонат Київської області з риболовного спорту (ловля риби спінінгом з берега) серед спортсменів з порушеннями слуху.

На відміну від змагань з поплавковою вудкою змагання з лову риби спінінгом з берега проводяться дуже динамічно. Скорочена програма одноденних змагань проводиться у 2 тури. Кожен тур триває 3 години з 10-ти хвилинною перервою після першої і другої години туру. Перерва між турами – 1 година. Суддівська колегія визначає на березі водойми дві зони ловіння риби. Відстань між зонами не менше 100 метрів. Кожна зона розділяється на сектори шириною 10 метрів, а кожен сектор в свою чергу поділений на два підсектора шириною 5 метрів кожний. Учасники змагань за жеребом визначають свою зону і номер свого стартового сектору. Перед другим туром учасники міняються зонами і проводять жеребкування секторів нової для них зони. За сигналом головного судді учасники заходять у свої сектори лову риби. Динаміка змагань полягає в тому, що після заходу в свій сектор і закиду снасті (навіть умовного, тобто, шляхом вмочування кінця спінінгу у воду), учасник може змінити свій сектор на будь–який інший вільний сектор або підсектор суперника, але за умови, що підсектор вільний і там немає іншого спортсмена-риболова. Тобто, завдяки зміні секторів та підсекторів з дотриманням правил входу-виходу і переходу між ними спортсмени-риболови постійно в пошуку кращого місця для лову риби. Таким чином, за день змагань спортсмен-риболов зі спінінгом проходить-пробігає кілька кілометрів і навантаження та азарт тут дуже суттєві. За дотриманням правил входу-виходу, переходу між секторами і підсекторами лову риби спостерігають судді. Порушення карається попередженням, штрафним балами і дискваліфікацією. До змагального заліку приймається виловлена риби хижих порід (окунь, судак, жерех, щука, сом). Виловлена риба одразу зважується суддями і випускається назад у водойму. Випадково виловлена риба сімейства коропових до спортивного заліку не приймається і відпускається.

Це були другі змагання у цьому році з ловлі риби спінінгом серед спортсменів з порушеннями слуху. Участь у них взяли 10 найбільш підготовлених і витривалих спортсменів. Змагання пройшли досить динамічно і азартно. Навіть гарні результати у першому турі не гарантували призові місця за підсумками двох турів. І в той же час результати другого туру змагань можуть сильно перекроїти турнірну таблицю на користь аутсайдерів першого туру. Так і сталося цього разу. Калитенко Олег після першого туру був далеко від лідерів, але у 2 турі завдяки активному пошуку місць лову впіймав удачу і з великою перевагою фінішував першим та заслужено здобув золоту медаль переможця змагань. Дейнека Сергій з м. Бориспіль стабільно пройшов обидва тури та заслужено здобув срібну медаль. Схожа ситуація як і у переможця змагань була у Матузки Миколи з м. Бровари, який після першого туру був на 5 місці, після другого туру – на 2 місці та у підсумку здобув 3 місце і бронзову нагороду змагань. Вітаємо переможців змагань!

За підсумками обласних змагань сформовано дві збірні команди Київської області, які візьмуть участь у першому в історії чемпіонаті України з риболовного спорту серед спортсменів з порушеннями слуху, який доручено провести нашому регіональному центру «Інваспорт» з 09 по 11 жовтня 2018 року. Побажаємо нашим спортсменам ні хвоста ні луски та вболіваємо за них на чемпіонаті України.

 

 

Інформація регіонального центру «Інваспорт»

Чемпіонат України з рибної ловлі серед осіб з інвалідністю
Спортсмени регіонального центру «Інваспорт» на Кубку України з риболовного спорту