Підсумки реабілітаційно-спортивного збору в Карпатах для спортсменів Київської регіонального центру «Інваспорт»

Підсумки реабілітаційно-спортивного збору в Карпатах для спортсменів Київської регіонального центру «Інваспорт»

Спортсмени з вадами слуху виборюють медалі чемпіонату України з лижних перегонів
Підсумки виступів спортсменів з порушеннями слуху Київського регіонального центру «Інваспорт» на лижних трасах

Підсумки реабілітаційно-спортивного збору в Карпатах

для спортсменів Київської регіонального центру «Інваспорт»

 

З  22 березня  по 05 квітня 2019 року на базі Західного реабілітаційного спортивного центру Національного комітету спорту осіб з інвалідністю України (ЗРСЦ НКСІУ), який розташований в с. Яворів Турківського району Львівської області, відбувся  реабілітаційно-спортивний збір (РСЗ). Цей захід було профінансовано за рахунок коштів Укрцентру «Інваспорт». Участь у РСЗ взяла група спортсменів з Київської області у кількості 20 осіб, з них 12 осіб з порушеннями слуху, 2 особи на інвалідних візках та 6 осіб з порушеннями зору. Групу супроводжували 4 тренери. Керівником групи був Пишняк Іван Архипович, тренер з лижного спорту Київського регіонального центру «Інваспорт».

Програма РСЗ була досить насичена. Жодного дня не було для нудьгування спортсменів. В першу чергу всі займалися на лижних трасах. Навіть ті, хто абсолютно не володів лижами, в кінці РСЗ впевнено долали лижну трасу. Для спортсменів з УОРА, які пересуваються на візках, були передбачені лижні боби (спеціальні сидіння з прикріпленими до них лижами),  в яких можна впевнено долати лижні траси. А для спортсменів з порушеннями зору були помічники з числа наших тренерів, які виконували функції гайдів (супроводжуючі, які підказують на лижні шлях голосом).

На другому місці програми РСЗ були заняття в тренажерному залі на спеціальних тренажерах. Для кожного спортсмена керівником групи та тренерами були підібрані індивідуальні вправи з урахуванням фізичного стану підопічних.

Щодня у програмі РСЗ були ігрові дні в бочча і настільний теніс. А щовечора спортсмени проводили час у спільних культурно-розважальних заходах, конкурсах або вправлялися в міні-турнірах з бочча. Представники Київського регіонального центру в турнірі з бочча посіли 2-ге місце. Також були піші походи для всіх, матчі з міні-футболу для спортсменів з порушеннями слуху.

Після фізичних навантажень спортсмени мали можливість тричі за весь час перебування на РСЗ відвідувати сауну згідно графіку.

Всі спортсмени були задоволені умовами перебування і тренування в центрі, але найбільше раділи своїм результатам спортсмени з порушеннями зору та УОРА, які змогли побороти свій страх перед лижами та мали можливість спілкуватися з різними людьми з усіх куточків України.

Окремо слід відзначити чудову вправність кухарів ЗРСЦ, які частували всіх смачними стравами.

Збір був корисний для всіх і він буде не останній. До нових зустрічей в Карпатах.

 

 

Спортсмени з вадами слуху виборюють медалі чемпіонату України з лижних перегонів
Підсумки виступів спортсменів з порушеннями слуху Київського регіонального центру «Інваспорт» на лижних трасах