Чемпіонат України з рибної ловлі серед осіб з інвалідністю

Чемпіонат України з рибної ловлі серед осіб з інвалідністю

Спортсмени регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з риболовного спорту
Риболови регіонального центру «Інваспорт» дали старт осіннім змаганням

З 23 по 25 квітня 2019 року на мальовничому озері «Корольок», що знаходиться у м. Києві, відбувся Чемпіонат України з риболовного спорту серед спортсменів з ураженнями опорно – рухового апарату.

На урочисте відкриття змагань завітав заступник начальника Українського центру з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» Бурий І.М., який тепло привітав всіх учасників змагань, та побажав міцного здоров’я, мирного неба отримання позитивних емоцій та вдалого улову.

Прапор України підняв чемпіон чемпіонату України – Бутенко Олексій (м. Рівне).

Головний суддя змагань Шевченко Олександр доповів програму змагань та оголосив змагання відкритими. Пролунав гімн.

Треба відзначити, що господарі озера добре підготувались до проведення змагань: майже по всьому периметру були зроблені настілки, для того, щоб візочники мали фізичну можливість дістатись місця з якого вони могли ловити рибу, за що щиро вдячні директору озера «Корольок» Чижу Ігорю Івановичу.

У чемпіонаті з риболовного спорту прийняли участь 8 регіонів України : Вінницька, Дніпропетровська, Житомирська, Рівненська, Тернопільська, Черкаська, Київська області та місто Київ. У змаганнях взяли участь 42 спортсмена в т.ч. 20 візочників.

Згідно з програмою змагання були поділені на 2 (два) тури. В перший день після жеребкування учасники зайняли свої місця і на протязі 3 (трьох) годин кожен з них намагався знайти правильну приманку, глибину та наживку.

На другий день змагань всі учасники мали бажання перевершити попередній результат та впіймати якомога найбільшу рибину. Після того, як учасники зайняли нові місця для риболовлі (згідно жеребкуванню) почалась боротьба за титул абсолютного чемпиона України 2019 року.

Багатьом учасникам здавалось, що сьогодні риба відпочиває, але окремі – почали тягнути коропів. Час повільно спливав, пролунав свисток, закінчилась рибалка. Судді провели зважування улову кожного з учасників.

Після підведення підсумків двох турів абсолютним чемпіоном з рибної ловлі 2019 року став Ніколаєв Інокентій (Київська область).

ІІ місце посів Баришев Юрій (Житомирська обл.) та бронзова нагорода чемпіонату у руках киянина – Фролова Сергія.

Всього на Чемпіонаті було виловлено спортсменами 38,863 кг. риби.

Під час проведення мандатної комісії в перший день чемпіонату, була проведена класифікація учасників (згідно з їх фізичними можливостями), згідно з якою спортсмени були розділені на класи. Згідно з класифікацією при підведенні результатів були визначені спортсмени та призери кожного з класів.

Одностайно учасники змагань виявили бажання на наступний рік прийняти участь у чемпіонаті України з рибної ловлі та залучити учасників з інших регіонів. Начальник регіонального центру Віниченко М. В. привітала чемпіонів иа призерів чемпіонату України та. побажала всім учасникам щасливої дороги. А наприкінці змагань всіх учасників чекала смачна юшка.

Вітаємо переможців!

 

Прес центр «Інваспорт»

Спортсмени регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з риболовного спорту
Риболови регіонального центру «Інваспорт» дали старт осіннім змаганням