Кубок України з керлінгу серед спортсменів з порушенням  слуху.  

Кубок України з керлінгу серед спортсменів з порушенням  слуху.  

Чемпіонат України з керлингу серед спортсменів з порушеннями слуху

Кубок України з керлінгу серед спортсменів з порушенням  слуху.

 

З 28 по 31 жовтня 2019 року у м. Києві, –  льодова арена ТРЦ  «Космополіт» –  відбувся Кубок України з керлінгу серед спортсменів з порушенням слуху.

Ці змагання – останні в питанні остаточної комплектації збірної команди України – жіночої так і чоловічої команд, що будуть приймати участь у Зимових дефлімпійських іграх 2019 року, які відбудуться з 12 по 21 грудня 2019 року.

Тому, атмосферапруження боротьби за призові місця були надзвичайно високими та відповідальними. Для України цей вид спорту дуже молодий; на Зимових  дефлімпійськиї іграх наші спортсмени вперше будуть приймати участь. Тому боротьба загострювалась на кожному етапі, у кожній зустрічі.

У Кубку України з керлінгу приймали участь: чоловічних команд – 6, які були розподілені на дві підгрупи: команда Київської обл., виступала в підгрупі «А» разом з командами Київ-1, та Львівська обл.-3. У Груповому турнірі наша команда виборола 1 місце, обігравши Київ-1 з рахунком 9:6 та Львівська обл. з рахунком 6:1. У півфіналі наша команда програла команді Київ-2 з рахунком 5:6; у фінальних іграх за 3-4 місце наша команда виграла у команди Львівська обл. з рахунком 7:2.

 

Вітаємо наших спортсменів: Повх М., Припіяло С, , Яцев׳юк В., Ємцев А., Давидюк С. із зайнятим ІІІ місцем, бажаємо у подальшому спортивного росту та більш вдалих фінішів!

У жіночому турнірі було представлено 5 команд, які виступали по круговій системі. На початку наша жіноча команда невдало розпочала турнір – 3 поразки підряд. Теоретично для виходу у півфінал турніру потрібна була тільки перемога у грі з упертою командою з Одеси. Для цього у команді були зроблені  тактичні перестановки, та в дуже важкій, впертій боротьбі, наша команда виборола перемогу з рахунком 8:1.

У стиковій грі за 1-4 місце команда Київська обл. виборола перемогу у команди Львівська обл. з рахунком 6:5. У команді Львівської обл. всі члени Національної збірної України. У цій грі наші спортсменки виложились повністю. Після перемоги була ціла буря емоцій.

 

У фіналі проти команди Київ-1 (які у минулому були членами збірної України), наші дівчата, які віддали всі  сили – фізичні та психологічні у попередній зустрічі, – не змогли зібратись та дати достатній бій. Вони: Опря М., Стасюк О., Галінська О., Куралова Н. – програли команді Київ-1, та вибороли ІІ місце.

Вітаємо наших спортсменок та їхнього тренера  Сотнікова Максима з почесним ІІ-м місцем. Бажаємо нових яскравих перемог!

 

 

Прес центр «Інваспорт»

Чемпіонат України з керлингу серед спортсменів з порушеннями слуху