Гідний виступ футболістів на Чемпіонаті України з футзалу (ДЦП)

Гідний виступ футболістів на Чемпіонаті України з футзалу (ДЦП)

Успіх футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з футболу серед спортсменів з вадами слуху

 

            З 14 по 19 березня 2016 року в м. Дніпропетровськ проводився чемпіонат України з футзалу серед спортсменів з ДЦП. Саме там команду “Прометей – Іваспорт” Київської області представляли 9 спортсменів нашого центру: Трібє Антон, Черниш Ярослав, Гусєв Гліб, Мельник Володимир, Княжницький Денис, Третяк Сергій, Дембік Богдан, Довженко Євгеній, Бурдейний Сергій. Всі хлопці тренуються під керівництвом тренера – викладача ДЮСШІ регіонального центру «Інваспорт» Сабурова Дмитра Юрійовича.

            Цей чемпіонат був довгоочікуваним, адже протягом останніх 3 років чемпіонати України не проводились у зв’язку з відсутністю фінансування. А спортсмени приймали участь лише у внутрішніх відкритих обласних змаганнях. Тож набравшись терпіння хлопці наполегливо тренувались.

            У змаганнях взяли участь 10 команд з різних регіонів України. Команди були поділені на групу «А» та групу «Б». В першому матчі групового етапу команда“Прометей – Іваспорт” Київської області грала з багатора-зовими чемпіонами України, членами збірної команди України – Дніпропет-ровською областю. В наполегливій та безкомпромісній зустрічі наша команда “Прометей – Іваспорт” поступилась більш титулованій та досвідченій команді Дніпропетровська з рахунком 1:5.

       У другій зустрічі команда Київської області не помітила свого суперника – команду Рівненської області – та впевнено заволоділа м’ячем і виграла матч з заключним рахунком 6:0.  У третьому турі була впевнено обіграна команда Харківської області з рахунком 6:2. В заключному турі групового етапу в наполегливій боротьбі за друге місце в групі «А» команда “Прометей – Іваспорт” Київської області виборола вихід з групи за 3-те місце Чемпіонату у команди Чернігівської області (багаторічний володар 4-го місця чемпіонатів України) з рахунком 3:1. Необхідно зазначити, що рахунок міг бути більш значущим, але створивши багато моментів, яких вистачило би не на одну зустріч, наша команда обмежилась впевненою перемогою по грі.

            В заключній грі за 3 місце в чемпіонаті України наша молода, можна навіть сказати юна, команда “Прометей – Іваспорт” на жаль поступилась більш зіграній та досвідченій команді Черкаської області з підсумковим рахунком 2:6, не реалізуючи декількох гольових моментів при рахунку першого тайму 3:1. Тут спрацювало правило: не забиваєш ти – забивають тобі.

            Все ж хочеться зупинитися на вказаний вище вік спортсменів Київської області, адже він був другий знизу після команди Херсонської області, котра як і наша команда брала участь в чемпіонаті України вперше та проводила зустріч лише за 9-10 місце.

            Самому дорослому спортсмену нашої команди ” Прометей – Іваспорт” в цьому році виповнилось 23 роки та враховуючи майбутню перспективу нашої команди хочеться сказати, що за підсумками чемпіонату України наша команда “Прометей – Іваспорт” не тільки зуміла зробити якісний ривок уверх до лідерів чемпіонату, але й показала доволі видовищний та інколи не по віку впевнений та гідний футбол, чим і заслужила у багатьох спеціалістів футболу (ДЦП) справедливі компліменти, як у сенсі гри, так і по змісту матчів і повній самовіддачі у всіх іграх чемпіонату.

            Київський регіональний центр «Інваспорт» щиро вітає спортсменів та тренера з успішним виступом!

Успіх футболістів Київського регіонального центру «Інваспорт» на чемпіонаті України з футболу серед спортсменів з вадами слуху